Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Hemeroidy

dobry den, chtela bych se zeptat jak pomoct s hemeroidy kdyz dotycna osoba nechce jit k lekari. dekuji

Odpovědi na otázku

Tak to moc dobře znám. Také máme v rodině osobu, která měla tyto problémy, ale k doktorovi by ho nikdo nedostal. Takže klasika koupel v dubové kůře, to je obecně známo. Ale hodně nám pomohla mast Hemodin, která také obsahuje výtažky z dubové kůry. Je určena k lokálnímu ošetření. Důležité jsou také léky, které běžně užívá na posilnění žilní stěny konkrétně hemodin akut. Opravdu to pomáhá a hemeroidy se skoro už neobjevují.
Tak tu veľa nepomože ak je to vážne musi ist k lekarovi a postupit sklerotizaciu krcovych zil.
koupat v dubové kúře, umývat po každé stolici
vlažné koupele,pít Zaječickou kyselku,aby nedošlo k tuhé stolici,podpořit dietou
Ke koupi v obchodech mají spoustu mastí na hemeroidy s bylinnými výtažky, pokud není dotyčná osoba na nějaké obsažené látky alergická, určitě se vyplatí je vyzkoušet, pomáhají...
koupit mast v lékárně, ale dlouhodobě nejít k lékaři je risk s vlastním zdravím
Dodržovat hygienu, používat masti, krémy co pomůžou.
Pomáhají koupele s přidáním odvaru z dubové kůry a je na to mast, kterou koupíte v lékárně ...ale hlavně to nepodceňovat a dojít k lékaři - jsou horší věci na světě, než ukázat toto :-)
Berte ascorutin,ten pomáhá při hemoroidech
Pomáhá obyčejná dětská mast na opruzeniny Aviril. Je dobré dělat koupele zadnice v odvaru z dubové kůry. Po každé stilici by se mělo raději osprchovat nebo použít bidet, papírem otírat jen jemně.
Mě zabrala mast faktu. já jsem si to prožila půl roku po porodu a tohle jediný zabralo.
Mám dobré zkušenosti s mastí Dobexil H.Jinak je dobré dělat sedací koupele z heřmánku,při bolestech či krvácení.
Manžel už taky vyzkoušel plno mastiček a to Faktu mu pomáhalo.Ale největší problém myslím je to jejich dlouhé vysedávání na wc.
Mám v rodině člověka, kterému Faktu vůbec nepomohlo, víc mu pomáhá mast z dubové kůry, maže dvakrát denně, ať bolí nebo nebolí. A doktor mu poradil, že to dost v zimě zhoršují vymrzlá sedadla v autě, tak ať si do auta pořídí sedánek, a fakt to pomáhá.
Dodržovat hygienu,nejlépe po každé stolici.Jíst hodně ovoce a zeleniny a dodržovat pitný režim.
ZKUSTE MAST NEBO ČÍPKY faktu...nám pomohli...
hemeroidy to znám tu nemoc je to nepříjemný
Souhlasim kianid1357 a ostaními l Pokud příznaky přetrvávají déle jak tři dny, je nutné odborné vyšetření aby se vyšetrilo jesli tam nejsou i jiné problémy
zkus švédské kapky,,namoč vatičku a vlož mezi půlky,,pálí to , ale vydrž
pomáhají čípky Faktu, a hlavně je dobré upravit stravu tak, aby byla měkčí stolice (kefír, jogurty, ovoce a zeleninu), aby nebyl drážděn konečník tlakem a je dobré zvýšit hygienu, hlavně po každé stolici
Manžel má s tím problémy a taky si chváli mast Faktu ,jsou i čípky a velmi to pomáhá.
Já mám velmi dobré zkušenosti s mastí FAKTU, natírám vždy večer před tím, než jdu spát a bolesti poleví!
Klasická léčba spočívá v aplikací mastí, krémů, čípků na postižené místo. Doporučují se koupele v hypermanganu, lépe v odvaru z dubové kůry. Na ten stačí použít 2 lžíce kůry na 1 litr vody. Povařit 5 minut, zchladit a udělat si sedací koupel. Většina těchto přípravků je volně dostupná v lékárnách, a proto lidé, kteří mají velké zábrany navštívit lékaře, si mohou vyzkoušet samoléčbu. Pokud příznaky přetrvávají déle jak tři dny, je nutné odborné vyšetření.
nať kokošky pastuší toboly, mast ze sadla, mrkve a cibule a mastička, která se kupuje v lékárně a je účinná
V babských radách v encyklopedii (v nástrojích) se zanedlouho objeví spoustu rad na hemoroidy, tak vyčkejte a pak se tam mrkněte ;)